Pečeme cheesecake podle Míši Snížka

Pro ty z vás, co mají rády cheesecake tu mám jeden vyzkoušený a velmi chutný recept od Michala Snížka. Je to opravdu delikateska. Můžeš si upéct různé druhy, dokonce existují i nepečené cheesecaky. Tak s chutí do toho!

Potřebujete: 150 g světlých máslových sušenek, 100 g másla, 900 g sýru "cream cheese", 6 vajec, 200 ml 40% smetany ke šlehání, 200 ml 30% zakysané smetany, 150 g cukru krupice, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1 citron, 1 lžíci vanilkového extraktu, ovoce na polevu (může být i mražené, doporučujeme lesní plody či jahody).
Základ jsou sušenky, smetana a krémový sýr; Petr Makovička
-Základ jsou sušenky, smetana a krémový sýr
Sušenky rozemelte na drť, smíchejte je s rozpuštěným máslem a natlačte je na dno dortové formy o průměru 24 cm, které jste vyložili pečicím papírem. Dejte na 15 minut odpočinout do lednice a mezitím se vrhněte na krémovou náplň.
Sušenky lze rozdrtit i v igelitovém sáčku – paličkou či válečkem; Petr Makovička
Sušenky lze rozdrtit i v igelitovém sáčku - paličkou či válečkem
Sušenky natlačte na dno a dejte na 15 minut vychladit do lednice
Do mísy vložte cream cheese a celá vejce. Přidejte obě smetany, cukr, mouku, šťávu z jednoho citronu a vanilkový extrakt (je 100x lepší než vanilinový cukr, tak si dejte práci a najděte ho v regálech supermarketů). Zapojte do hry ruční šlehač a krém na nejnižší otáčky pomalu promíchejte. Z lednice vyndejte formu a sušenkový základ zalijte krémem.
Sušenky natlačte na dno a dejte na 15 minut vychladit do lednice; Petr Makovička
Na náplň smíchejte ostatní ingredience dohromady; Petr Makovička
Na náplň smíchejte ostatní ingredience dohromady
Smíchejte ručním šlehačem - na nejnižší výkon!
Smíchejte ručním šlehačem - na nejnižší výkon!; Petr Makovička
Vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia a pečte 15 minut. Poté teplotu stáhněte na 135 stupňů a pokračujte dalších 70 minut. My jsme na dno trouby ještě vložili plech s kastrůlkem s horkou vodou - to aby uvnitř bylo vlhko a cheesecake se během pečení nepropadl. Troubu po upečení vypněte, neotevírejte a minimálně hodinu nechte cheesecake v rozehřáté troubě stát. Pokud byste ji otevřeli, povrch cheesecaku by vám popraskal a celý by se zdrcnul. Zchladlý dort přemístěte do lednice a nechte ho tam pořádně vychladit, ideálně přes noc stejně jako my. Poté ho nakrájejte na kousky, přelijte polevou z rozmixovaného ovoce a dokonalá sladkost je na světě!
Následuje hodina v troubě a pak další dvě hodiny čekání; Petr Makovička
Následuje hodina v troubě a pak další dvě hodiny čekání
Druhý den cheesecake vyndejte z lednice a připravte polevu z ovoce
Druhý den cheesecake vyndejte z lednice a připravte polevu z ovoce; Petr Makovička

Komentáře

Oblíbené příspěvky